Bár Szuzukában a McLaren-vezér Ron Dennis azt állította, hogy a csapat Fernando Alonsót és Jenson Buttont is megtartja 2016-ra, a múlt hét elején még a visszavonulását is pedzegető angol veterán arra utalt, hogy egyáltalán nem ilyen egyszerű a helyzet.
“Ő ezt szeretné, de én egyelőre nem beszélnék olyasmiről, aminek nem világos a vége. Ez belső ügy, nem nyilvánosan kellene megbeszélni. Pillanatnyilag nem helyes bármit is mondani, ugyanis még semmi sem dőlt el” – mondta a 2009-es világbajnok.
A Renault végre hivatalosan is bejelentette, hogy a Lotus-csapat megvásárlására készül, hogy 2016-tól újra gyári csapatként szerepeljen a Forma-1-ben, emellett az enstone-i gárda a bíróságon is rendezte az ügyeit, 10 hét haladékot kaptak az adóhátralékuk – plusz kamatok és biztosítás, összesen 2,7 millió font – befizetésére, mostanra komoly kérdéssé vált, hogy ki ül a távozó Romain Grosjean helyére az alakulatnál.
F1: Button a Renault-nál köt ki? 3


A brit Daily Mirror szerint akár Button is lehet a befutó, ugyanis annak ellenére, hogy a McLaren-Honda vergődéséből elege van, az F1-ből még nem szeretne annyira távozni. Az angol pályafutása elején, 2001-2003-ban már versenyzett az enstone-iaknál, így nem ismeretlen számára a csapat, tekintélye és tapasztalata pedig a Renault-nak is jól jöhet.
“Ha maradok az F1-ben a jövő évre, akkor versenyképesnek kell lennem. A nyolcadik helyért való küzdelem nem izgat” – idézte Buttont a francia L’Equipe.
Igen valószínűtlen ugyan, de hozzátehetjük, hogy a végén talán még Alonso is kiköthet az enstone-iaknál: a diplomatikus nyilatkozatok, nagy kijelentések ellenére világos, hogy a spanyol is egyre inkább kiábrándul a mclaren-hondás vergődésből, az őt világbajnokká tevő Renault-hoz való visszatérés pedig “kerekké” tenné a sztorit. Alonso a nagyon rosszul elsült 2007-es McLaren-kaland után is a Renault-hoz menekült vissza.