Sokan arra számítottak, hogy Jenson Button Japánban bejelenti a visszavonulását, az angol azonban egyelőre nem mondott semmit a jövőjéről. Jelenlegi csapata, a McLaren szeretné megtartani.
“Sok tárgyalásunk volt Jensonnel” – mondta Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője. “Fantasztikus srác, világbajnok, és szerves része a McLaren-Hondának. Szerződésünk van vele, nagyon kedveljük, és szeretnénk, ha maradna.”
“Tiszteletben kell tartanunk ugyanakkor, ha valaki nem szeretne velünk maradni. Remélem, hogy eleget tettünk annak érdekében, hogy folytassuk a megbeszéléseket, és hogy velünk maradjon. Ezt szeretnénk.”
Button szerint olyan döntést kell hozni, ami mindenkinek megfelel. “Most nem ugyanolyan a helyzet, mint tavaly. Teljesen más” – fogalmazott Button, aki az utolsó pillanatban kapott bizalmat Kevin Magnussen helyett.
“Közös lesz a döntés, csapatként hozzuk meg a csapat számára legmegfelelőbbet. A csapat és én hozunk egy döntést, ami jó lesz a csapat és az én számomra is.” A Sky F1-es szakértője, Martin Brundle szerint mivel egy csapat nem akadályozhatja meg egy pilóta visszavonulását, “valószínűleg a fizetésről megy az egyezkedés.”