Bár a McLaren-Honda a hétvégén még próbálja meggyőzni Jenson Buttont, a 2009-es világbajnok már nagyon a visszavonulás felé hajlik, belefáradt az idei küszködésbe.
Csapattársa, a wokingi alakulathoz idén visszatért Fernando Alonso egyelőre próbál pozitív maradni, ugyanakkor világos, hogy nem arra számított az átigazoláskor, hogy a pontszerzés is szinte elérhetetlen álom lesz számára 2015-ben.  
Felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt mondja, ő maga is bátorította a kétszeres világbajnokot a Ferraritól való távozásra, de a jelenlegi helyzetet látva úgy gondolja, hogy Alonso türelme is elfogyhat.
“Én biztattam arra, hogy menjen a McLarenhez. A Ferrarinál nem maradhatott, mindenért őt hibáztatták. Mennie kellett, főleg, miután Marco Mattiacci megérkezett. Nélküle talán még maradt volna” – utalt a Ferrarit tavaly május és november között irányító olaszra. 
Alonso is hátat fordít az F1-nek? 3


“Senki sem gondolta, hogy ilyen katasztrófa lesz (a McLaren-Honda), de jól ismerem a Honda szakembereit, tudom, hogy a maguk módszereivel dolgoznak, de értenek a motorokhoz. 2016-ban már a dobogós helyekért küzdhetnek.”
 
A kérdésre, hogy mi lesz, ha ez mégsem valósul meg, Briatore így felelt: “Ha Fernando a Forma-1-ben nem kap nyerő autót, akkor talál majd máshol.”