F1: Kimi mindig panaszkodik! 2
Kimi Räikkönen savanyú képpel állt a szingapúri dobogó harmadik fokán, a finn szerint nem működött igazán jól az autója. “Vegyes érzéseim vannak. Örülök a harmadik helynek, ez ahhoz képest jó eredmény, hogy az elmúlt két napban milyen problémáim voltak az autóval” – mondta a finn.
“Ez csalódás, mert pénteken még úgy éreztem, minden nagyon jól megy. Valamilyen okból kifolyólag már a szombati harmadik szabadedzéstől nehezebb volt irányítani az autót.”
“Az időmérőn sem úgy mentek a dolgok, ahogy szerettem volna, szóval kicsit meg is lepett a harmadik hely. A versenyen esélyem sem volt arra, hogy bármit is kezdjek az első kettővel.”
Räikkönen előző versenye, az Olasz Nagydíj is rosszul sikerült, akkor a rajtot rontotta el, amit a szingapúri hétvége előtt ő maga is elismert. Elsőre technikai hibát gyanított, ilyesmi azonban a csapatfőnök Maurizio Arrivabene szerint Szingapúrban sem volt.
“Á, Kimi folyton panaszkodik” – intézte el Arrivabene tréfásan az ügyet. “Nem volt semmi probléma. Csak a szokásos: amikor beállítják az autót, Seb csendben dolgozik, míg Kimi kiabál, semmi különös.”
Arrivabene nem akarja összehasonlítgatni a pilótáit. “Monzában – a rajtot leszámítva – Kimi nagyon-nagyon erős volt, itt Sebastian volt az. Seb imádja ezt a pályát, különösen erős itt, szóval nem akarom összehasonlítgatni a versenyzőimet. Mindketten ott voltak a dobogón, nekem ennyi elég.”