A McLaren-Honda számára semmilyen reménnyel nem kecsegtető, a motorerőt jutalmazó spái és monzai versenyek után Szingapúr jelentette a legjobb lehetőséget a pontszerzésre, de vasárnap mind Fernando Alonso, mind Jenson Button műszaki hibával kényszerült kiállni a versenyből.
A volt csapata, a Ferrari idei harmadik győzelmét hozó futam után Alonso így beszélt a helyzetről:


“A sebességváltó túlmelegedett, ami valami meghibásodáshoz vezetett. Mindkét autónál ugyanaz volt a probléma. A megbízhatóság terén továbbra is gyermekbetegségekkel küszködünk, de ez normális, még nagyon fiatal a projekt. Mi mostanra gyűjtöttünk annyi kilométert, mint amennyivel a Mercedes Ausztráliába (a szezonnyitóra) érkezett, szóval még a téli tesztelésnél tartunk. A 13. fordulóban már nem kellene ilyen hibákkal bajlódni, de egy kicsit le vagyunk maradva.”
Alonso nem titkolta, hogy komoly esélyt szalasztottak el:


“Egyértelműen nem jó végeredmény ez, ugyanis pontot szerezhettünk volna, ez egy elvesztegetett lehetőség volt. A 9. vagy 10. helyen haladtam, az autó kimondottan jól viselkedett a szuperlágy gumikon, szóval ott is futhattam volna be. Persze ehhez előbb célba kell érni, nekünk pedig nem sikerült.”
A McLaren-Honda a 2015-ös idényben eddig 17 pontot gyűjtött, Jenson Button Monacóban és a Hungaroringen szerzett egy 8. és 9. helyezést, míg Alonso Silverstone-ban 10., a Magyar Nagydíjon 5. lett.
A csapat számára a hétvégén következik a hazai verseny, a Japán Nagydíj, de a gyors szuzukai pályán megint nem lesz sok esélyük.