A Szingapúri Nagydíj után a Ferrari ugyan Sebastian Vettel idei harmadik futamgyőzelmét, valamint Kimi Räikkönen 3. helyét ünnepelhette, de nem biztos, hogy teljes lesz az öröm.
A versenybírók a csapat képviselőjét beidézték, ugyanis a gyanú szerint a leintés után megsértették a Sportszabályzat “parc fermé”-re vonatkozó egyik előírását. Pontosabbat nem lehetett tudni, leőször úgy hírlett, az egyik csapattag került túl közel valamelyik vörös autóhoz, miután azok beálltak a bokszutcába, más források egy zászló beadását emlegették.
A stewardok jelentéséből végül nem sok minden derült ki azon kívül, hogy a Ferrari nem kapott büntetést, csak annyit írtak a hivatalos dokumentumban, hogy a csapat néhány tagja “illetlenül”, “nem helyénvalóan” viselkedett, a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene pedig írásban kér majd bocsánatot azoktól, akiket sérthetett a közelebbről nem nem nevezett incidens. 
A Twitteren felbukkant különböző posztokból annyit lehet kihámozni, hogy a Ferrari néhány csapattagja összetűzésbe keveredett a pálya biztonsági embereivel, áttörték a kordont, hogy Vettellel ünnepeljenek. 
A veterán F1-es fotós, Darren Heath ezt írta: “27 éve fényképezem az F1-et, de ilyen csúnya dolgot még nem láttam”.
Mások beszámolója szerint semmi különös nem történt, a ferrarisok csak arrébb lökték a kordont és a körülöttük tömörülő fotósokat, akik ezt nagyon rossz néven vették.