20 fokos levegő- és 34 fokos aszfalthőmérséklet mellett, reflektorok fényénél kezdődött Szingapúr utcáin a Szingapúri Nagydíj időmérője, amelyen a Mercedes helyett a Ferrari és a Red Bull versenyzői tűntek a favoritnak.


A Q1-re elsőként a sereghajtó Manor pilótái, mentek ki, az amerikai újonc, Alexander Rossi első Forma-1-es időmérőjének futott neki. Az első érdemi időkkel az edzésen látottakhoz hasonlóan a Ferrarik és a Red Bullok ugrottak az első négy helyre, de Lewis Hamilton három perccel a vége előtt pár másodperccel az élre lépett fel, egészen, amíg Danyiil Kvjat be nem futott?
Vettel, Räikkönen és Ricciardo a keményebb, lágy keveréken is simán a top10-ben zárt, míg hátul a bennmaradásért a Jenson Button birkózott a Sauberekkel. Az angol veterán végül épp átcsúszott, búcsúzott viszont a svájci csapat két versenyzője, a lotusos Pastor Maldonado és a két manoros.
F1: Csoda Szingapúrban, Vettelé a pole 3


A Q2 elején Vettelék és Ricciardóék első nekifutásra továbbjutó időt futottak, de a Mercedes-pilóták kénytelenek újra kimenni a középmezőny tagjaival, ugyanis az 5-6. helyük egyáltalán nem volt biztonságban.
A második szakaszban jött az első baleset: Carlos Sainz lekoccolta a falat, eltörte az első szárnyának bal oldalát és mindkét bal felfüggesztését, tovább tudott menni, azonban a törmelék miatt előkerült a sárga zászló, a javítás így lehetetlenné vált a még azzal próbálkozók számára. Kiesett a két Force India, a két McLaren és a Toro Rosso spanyolja.
A Q3 12 percére maradt a döntés, hogy a Ferrari vagy a Red Bull valamelyik versenyzője viszi-e a pole-t, az első vér Ricciardóé lett, Vettel viszont három tizeddel jobb körrel válaszolt, átvette a vezetést. Elsőre Hamilton nem fejezte be a körét, mért idő nélkül ment ki a fináléra.
F1: Csoda Szingapúrban, Vettelé a pole 4


A végén Ricciardo és Kvjat sem tudta megközelíteni Vettel előző idejét, de a német azért végignyomta, további négy tizedet lefaragva csípte meg a pole-t. Mögötte volt csapattársa, Ricciardo, majd idei partnere, a ferraris Räikkönen, utána pedig Kvjat következett. A Mercedesnél Hamilton az 5., Rosberg a 6. helyet érte el, a címvédő számára elúszott a lehetőség, hogy sorozatban nyolcadik pole-jával beérje bálványa, Ayrton Senna rekordját.
Vettel a 2013-as Brazil Nagydíj, a Ferrari a 2012-es Német Nagydíj után nyert újra időmérőt. A négyszeres világbajnok egyébként 46. pole-ját zsebelte be.
F1: Csoda Szingapúrban, Vettelé a pole 5