Felipe Massa a Ferrari egyik leghosszabb ideig szolgáló versenyzője volt, 2006-ban még Michael Schumacher csapattársaként került oda, majd Kimi Räikkönen és Fernando Alonso mellett is jó pár évet lehúzott, mielőtt 2013 végén a Williamshez igazolt volna.


A brazil pilóta 2008-ban kis híján bajnok is lett az olasz csapattal, de sokak szerint 2009-es hungaroringi balesete után már nem volt olyan versenyképes, ezért is ejtették végül. Massa a Williamsnél az elmúlt másfél idényben másodvirágzásba kezdett, és azt állítja, a legkevésbé sem bánja, hogy otthagyta a legendás alakulatot:
“Mondjuk úgy, hogy a megfelelő időben megfelelően léptem. Ideje volt a változtatásnak. A ferraris történetem szép, intenzív, őszinte volt, ahogy a Monzában kapott ünneplésem is mutatta. De ideje volt, hogy újra fontosnak érezhessem magam” – mondta az olasz La Repubblicának adott friss interjújában.
Massa szerint Fernando Alonso 2010-es szerződtetése után ő szép lassan a háttérbe szorult az olasz csapatnál.
F1: Massa nem lehetett boldog a Ferrarinál 3


“Igen, kezdetben ott is fontos voltam, de aztán Fernando érkezése után megváltoztak a dolgok. Hirtelen azt láttam, hogy már nincs befolyásom a dolgokra, a részletekre. Pedig a Forma-1 a részletekről szól. Változtatni viszont csak befolyásos pozícióból lehet, nekem pedig nem volt már befolyásom.”
“Tényleg, a legfontosabb jel az volt számomra, hogy már nem éreztem magam fontosnak. Elég volt látni, amikor a csapattagok szemébe néztem. Egyszerűen nem lehettem boldog ott.” 
A brazil veterán szerint a Ferrari hozzáállása “hibás” volt az Alonso-korszakban, ugyanakkor önmagával szemben is kételyei voltak akkoriban. 
F1: Massa nem lehetett boldog a Ferrarinál 4


“Sokszor gondoltam arra, hogy nem kellene olyan kedvesnek lennem, lehetnék keményebb, önzőbb. De az embernek önmagával kell elszámolnia. Sok minden történt velem, olyan barátaim voltak, mint a legenda Schumacher és a csodagyerek Bianchi. A Forma-1 két-három korszakát is átéltem, az életem egyik legnehezebb időszakában igazságtalanul bántak velem, amikor (2010-ben a Német Nagydíjon) el kellett engednem a csapattársamat, de sokszor győztem és sokszor volt örömöm a sportágban.”
 
“Sokszor elestem, de mindig fel tudtam állni. Szóval semmin sem változtatnék. Mindig is ugyanaz a Felipe voltam, és ha ebből bajom származott, akkor is sikerült felülkerekednem, jobb emberré és jobb apává válnom.”
A kérdésre, hogy a korábbi kritikusainak üzen-e valamit, így felelt:
“Nem, ugyanis előtt és azóta meg szép dolgokat írtak. A gond a következetlenségükkel van. De ha minden ilyen szélkakasnak üzenni akarnék, a vezetésre nem is maradna időm.”