Felipe Massa a Ferrari egyik leghosszabb ideig szolgáló versenyzője volt, 2006-ban még Michael Schumacher csapattársaként került oda, majd Kimi Räikkönen és Fernando Alonso mellett is jó pár évet lehúzott, mielőtt 2013 végén a Williamshez igazolt volna.


A brazil pilóta 2008-ban kis híján bajnok is lett az olasz csapattal, de sokak szerint 2009-es hungaroringi balesete után már nem volt olyan versenyképes, ezért is ejtették végül. Massa a Williamsnél az elmúlt másfél idényben másodvirágzásba kezdett, és azt állítja, a legkevésbé sem bánja, hogy otthagyta a legendás alakulatot:
“Mondjuk úgy, hogy a megfelelő időben megfelelően léptem. Ideje volt a változtatásnak. A ferraris történetem szép, intenzív, őszinte volt, ahogy a Monzában kapott ünneplésem is mutatta. De ideje volt, hogy újra fontosnak érezhessem magam” – mondta az olasz La Repubblicának adott friss interjújában.
Massa szerint Fernando Alonso 2010-es szerződtetése után ő szép lassan a háttérbe szorult az olasz csapatnál.


“Igen, kezdetben ott is fontos voltam, de aztán Fernando érkezése után megváltoztak a dolgok. Hirtelen azt láttam, hogy már nincs befolyásom a dolgokra, a részletekre. Pedig a Forma-1 a részletekről szól. Változtatni viszont csak befolyásos pozícióból lehet, nekem pedig nem volt már befolyásom.”
“Tényleg, a legfontosabb jel az volt számomra, hogy már nem éreztem magam fontosnak. Elég volt látni, amikor a csapattagok szemébe néztem. Egyszerűen nem lehettem boldog ott.” 
A brazil veterán szerint a Ferrari hozzáállása “hibás” volt az Alonso-korszakban, ugyanakkor önmagával szemben is kételyei voltak akkoriban. 


“Sokszor gondoltam arra, hogy nem kellene olyan kedvesnek lennem, lehetnék keményebb, önzőbb. De az embernek önmagával kell elszámolnia. Sok minden történt velem, olyan barátaim voltak, mint a legenda Schumacher és a csodagyerek Bianchi. A Forma-1 két-három korszakát is átéltem, az életem egyik legnehezebb időszakában igazságtalanul bántak velem, amikor (2010-ben a Német Nagydíjon) el kellett engednem a csapattársamat, de sokszor győztem és sokszor volt örömöm a sportágban.”
 
“Sokszor elestem, de mindig fel tudtam állni. Szóval semmin sem változtatnék. Mindig is ugyanaz a Felipe voltam, és ha ebből bajom származott, akkor is sikerült felülkerekednem, jobb emberré és jobb apává válnom.”
A kérdésre, hogy a korábbi kritikusainak üzen-e valamit, így felelt:
“Nem, ugyanis előtt és azóta meg szép dolgokat írtak. A gond a következetlenségükkel van. De ha minden ilyen szélkakasnak üzenni akarnék, a vezetésre nem is maradna időm.”