Az F1-ben 2001-ben bemutatkozott, 2007-ben a Ferrarival világbajnoki címet szerzett Kimi Räikkönen októberben 36. születésnapját ünnepli majd, mostanra ő a mezőny korelnöke.
A finn pilóta a ragyogóan sikerült 2012-13-as lotusos visszatérés után 2014-15-ben, a Ferrarinál már nem remekel, egyesek szerint az immár gyakorló apukává is vált versenyző egyszerűen kiöregedett, és ahogy korábban David Coulthard és Mark Webber, a kelleténél tovább maradt az F1-ben.


Räikkönen nem hiszi, hogy a kora szerepet játszik a teljesítményében:
“Hogy sokat változtatott-e rajtam az idő? Szerintem egyáltalán nem változott a versenyzésem. A korral nőnek a tapasztalatok, de nem is tudom, hogy az mennyit számít a Forma-1-ben. Én nem érzem úgy, hogy versenyzőként változtam volt, ugyanúgy teszem a dolgomat, mint mindig” – idézte az ESPN.
“Remélhetőleg nem áll meg az élet, és változnak a dolgok, de én egyáltalán nem látok különbséget a mostani és az öt évvel ezelőtti versenyzésem között. Sokkal inkább a Forma-1-ben változtak a dolgok, nem bennem” – tette hozzá.
Räikkönen idei legjobb eredménye egy 2. hely, 92 ponttal a bajnokság 5. helyén áll, míg csapattársa, Sebastian Vettel két futamgyőzelemmel és hat egyéb dobogós helyezéssel, 178 ponttal a 3. a két Mercedes-pilóta mögött. A Ferrari a nem túl fényes eredmények ellenére augusztus végén 2016-ra is hosszabbított a finn versenyzővel.