F1: Teljes csőd a Ferrarinál 2

Borzasztóan alakult a Ferrari időmérő edzése Belgiumban: Kimi Räikkönen alatt már a Q2-ben megállt az autó (a Ferrari az olajnyomás leeséséről írt a Twitteren), Sebastian Vettel pedig hiába jutott be a Q3-ba, csak a kilencedik helyen zárt.
Az eredményt Vettel sem érti, nem érzett nagy hibát a körben. “Nem történt semmi különös. Nem hagytam el a pályát, teljesen normális kör volt” – értetlenkedett Vettel. “Egy kicsit mélyre kerültem ugyan az utolsó kanyarnál, de ez nem számított olyan sokat. Engem is meglepett, hogy csak a kilencedik helyre volt elég az idő.”
“A Q2 és a Q3 között nem tudtunk javulni, nem voltunk elég gyorsak. Szoros volt a mezőny, ennyi történt. Az új szabályok miatt a rajt zavaros lehet holnap, a célom, hogy rögtön annyi helyet javítsak, amennyit csak lehet. De hosszú lesz a futam, nem tehetek fel mindent az első körre.”
Vettel kilencedik helye fényében különösen vicces, hogy a Ferrari Twitter-munkatársa a Q2 végét hitte az időmérő végének, és kiírta, hogy a német a harmadik helyről rajtol. Az üzenetet gyorsan törölték ugyan, de addigra már késő volt.
A Ferrari Kimi Räikkönen műszaki hibája miatt is ideges lehet, a finn ráadásul megrovásban részesült, mert a harmadik szabadedzésen veszélyesen tartotta fel Romain Grosjeant. Ez már Räikkönen második figyelmeztetése, a következőért rajtbüntetést kap.
“Gondunk volt az erőforrással, és félre kellett állnom” – nyilatkozta a finn. “Elment a hajtás, rögtön éreztem, hogy baj van. Amint tudjuk, átnézzük az autót, és kiderítjük, mi történt.”