Bár a legutóbbi hírek szerint a Ferrari már inkább Kimi Räikkönen 2016-os megtartására hajlik, hivatalosan egyelőre nem tudni, kap-e új szerződést a finn a Maranellói csapatnál. 
Az F1-ben a Ferrarinál is megfordult, 1978-ban a Lotusszal világbajnoki címet szerző, majd az USA-ban is mindent megnyerő legenda, Mario Andretti szerint egyértelmű, mit kellene tenniük Maranellóban:


“Hogy őszinte legyek, szerintem jó csapattársak, szóval valószínűleg mindenkinek az lenne a legjobb, ha Sebastian nem kap egy zavaró tényezőt. Én remélem, hogy a Ferrari megtartja a felállását a jövő évre is. Ha a csapattársak jól kijönnek egymással, az mindenknek, a csapat hangulatának is jót tesz.”
Andretti hozzátette, hogy igazán tetszik neki, ahogyan Vettel a tavalyi, gyengén sikerült utolsó Red Bull-os év után magára talált a Ferrarinál, sorra hozza a dobogókat és kétszer győzni is tudott.
“Nagyon bírom Sebastiant, az eredményei pedig világosan bizonyítják, mire képes. Azt hiszem, idén önmagának és a Ferrarinak is bizonyítani akart, és sikerült is neki. A Ferrarinál keményen dolgoznak azért, hogy a lehető legjobb esélyeket biztosítsák számára, ő pedig hozzáteszi a maga részét, szóval fantasztikus párosítás ez. Pont úgy, mint amikor Lewis Hamilton a Mercedeshez igazolt.”