A közeljövőben akár Finn Nagydíjjal is bővülhet az F1-es versenynaptár, Bernie Ecclestone legalábbis állítólag zöld utat adott az elképzeléseknek. A tervek egy utcai futamról szólnak a főváros Helsinki utcáin, Ecclestone állítólag a Hungaroringen tárgyalt is a versenyről.
“Ecclestone szívesen látná a bajnokságot Helsinkiben, zöld utat adott a terveinknek” – mondta a szervező Marja-Leena Lappalainen, akinek exférje már szervezett DTM-futamot Finnországban. Helsinki polgármestere ugyanakkor a finn Ilta Sanomatnak azt mondta, “nem reálisak” az utcai versenyről szóló tervek.
Közben a többi futamról is vannak hírek, az oroszok például nagyon örülnek neki, hogy a 21 futamot számláló 2016-os naptárban májusi dátummal szerepelnek. Az idén – az elsőhöz hasonlóan – októberben lesz az Orosz Nagydíj.
“Az új dátum sokkal jobb számunkra, már az idei évre is tárgyaltunk májusról” – nyilatkozta a promóter Szergej Vorobjev. “Sajnos, ez nem jött össze, 2016-tól viszont remélhetőleg hosszú időre itt ragadunk. Azért szeretnénk, mert május elsejével hosszú, 9-10 napos vakáció kezdődik Oroszországban, így sokan utazhatnának el Szocsiba.”
Ausztráliában a helyi nagydíj szervezését 23 évig irányító Ron Walker távozása a nagy hír, a helyére John Harndent nevezték ki.