A nyári szünet előtti utolsó futamon, a kaotikus Magyar Nagydíjon sokan estek-keltek, köztük a Mercedes versenyzői is, miközben Sebastian Vettel teljesen tiszta versenyt futva magabiztosan győzött a Ferrarival. 
F1: A Ferrari nem álmodhat a bajnoki címről 2
Allison és Vettel


Az idei második győzelem nagy öröm volt az olasz csapat számára, Vettel pedig kevesebb mint két győzelemnyire közelítette meg Lewis Hamiltont a pontversenyben, de a Ferrari technikai igazgatója, James Allison figyelmeztet, hogy az alakulat még nem áll készen a bajnoki küzdelemre:
“Naná, hogy a bajnoki címre nincs esélyünk. Kezdettől fogva mondtuk, hogy az autónk nem elég jó ahhoz, hogy idén bármelyik bajnoki címért küzdhessünk. Mindent megteszünk, hogy futamról futamra egyre versenyképesebbé váljunk, de azért reálisan kell nézni, honnan is indultunk.” 
“Természetesen nagyon örülök a hungaroringi futamgyőzelemnek. Azt hiszem, mindenki látta már az örömöt a csapattagok arcán, amikor győz a csapatuk, vörösben pedig még erősebb ez. Úgy gondolom, hogy összességében az idénnyel is elégedettek lehetünk, hiszen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk előrébb lépni a tavalyi évhez képest. De mg borzalmasan sok munka vár ránk, mielőtt olyan Ferrarit mutathatunk, amire mindenki büszke lehet.”