A Magyar Nagydíjat követően a pilóták és az utazó csapat számára nyári szünet van a Forma-1-ben. A Ferrari versenyzője Kimi Räikkönen is lazít. Családjával a Menorca és a környező szigetek (Mallorca, Ibiza) környékén pihen.

Kimi Räikkönen aktívan pihen 2 Mint felesége, Minttu Virtanen blogjából kiderül, nincs szüksége szállodára, hanem saját Iceman néven futó Sunseeker Predator 108-as hajóján laknak. A 33 méter hosszú jachtot állítólag 11 millió euróért vásárolta. 

Természetesen nem szakadt el a száguldástól sem a 2007-es világbajnok, mivel a hajó rakterében jutott hely jet skinek is, amit előszeretettel használ. Felesége pedig a szörfdeszkán való álló evezést gyakorolta. Emellett persze a sziget látnivalóit is felfedezik.

Kimi Räikkönen aktívan pihen 3 Menorca a Földközi-tenger nyugati részén fekvő, Spanyolországhoz tartozó sziget, a Baleári-szigetek második legnagyobb tagja. Neve a latin Balearis Minor, később Minorica kifejezésből származik, ami arra utal, hogy ez a kisebbik sziget a szigetcsoport nagy szigete, Mallorca mellett. A sziget lakossága 2010-ben 94 383 fő volt, legnagyobb városa és adminisztratív központja Mahón – aka Wikipédia.

Kimi Räikkönen aktívan pihen 4