A Ferrari a saját mércéjükkel igen kiábrándító 2014-es idény után alapos átszervezésen esett át, lecserélték a csapatvezetést, Fernando Alonso helyére pedig Sebastian Vettel érkezett. 
A német versenyző már a második futamon, Malajziában futamgyőzelmet hozott az olasz csapatnak, utána is rendszeres dobogós szereplő volt, de a Mercedeshez viszonyított tempókülönbséget tekintve nem javultak jelentősen, a nyár elejére pedig veszített is a versenyképességéből a vörös autó. A Magyar Nagydíj viszont újabb győzelmet hozott, Vettel úgy véli, ez bizonyítja, hogy újra az élre tartanak. 


“Két futamgyőzelem, jó néhány dobogó, méghozzá jelentős téli átszervezések után – nagyon is jól haladunk a célok megvalósításával. Szeretnénk újra életre kelteni a korábbi idők varázsát. Nagyra törő cél, de én óriási potenciált is látok” – mondta a német Sport Bildnek. 
A négyszeres világbajnok azért elismerte, hogy valódi bajnoki esélyeik csak 2016-ban lehetnek, a Mercedes megfogása nagy falat:
“Természetesen a lehető leghamarabb szeretnénk beérni őket, de tisztában vagyunk vele, hogy ez nem könnyű, hiszen nagyon erős a motorjuk, nagyon erős a kasztnijuk, és két nagyon erős versenyzőjük van. De azért közelítünk, és valamikor sikerül majd fordítani.”
Az olasz Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari a hazai versenyére, Monzára készül újabb, “zsetonos” fejlesztéssel frissített erőforrással, az Olasz Nagydíjon újabb előrelépés várható tőlük.
A legközelebbi rivális, a Williams technikai főnöke azért figyelmeztet, hogy a Ferrarinak érdemes hátrafelé is figyelnie. 
“Legyőzhetjük-e a Ferrarit? Én bizakodó vagyok. Szerintem a Williams és a Ferrari teljesítménye pillanatnyilag nagyjából egyezik, inkább a pályától függ, ki a jobb, az viszont biztos, hogy az idény második felében a Williamsnél nem törődünk bele a harmadik helybe, a célunk, hogy a bajnokság második helyén, a Ferrari előtt végezzünk” – magyarázta az Autosprintnek.