Az elmúlt két hónapban a Kimi Räikkönen jövőjét illető spekulációktól hemzsegett a Forma-1-es sajtó, egyre inkább úgy tűnt, hogy a 2007-es világbajnokot elbúcsúztatja a Ferrari. A csapatnak ugyan opciója volt a finn pilóta 2016-os szolgálataira, de Maranellóban Max Verstappenre, Daniel Ricciardóra és főképp Valtteri Bottasra is szemet vetettek. 
Hivatalosan végig azt kommunikálták, hogy Räikkönen teljesítményétől függ a jövő, és most úgy tűnik, komolyan is beszéltek. Az olasz Motorionline azt állítja, hogy a kérdés eldőlt, a Magyar Nagydíjon a kieséséig remekül teljesítő 35 éves versenyző 2016-ra is szerződést kap. 
Tegyük hozzá, ebbe belejátszhat az is, hogy a fent említett versenyzők mindegyike le van kötve, a Ferrarinál inkább kivárnak 2017-ig, hiszen akkor már Bottas és Ricciardo is szabad lesz, előtte pedig felesleges lenne egy évre új embert igazolni, főleg, hogy Sebastian Vettel nagyon ragaszkodik is Räikkönenhez.


A lap hozzáteszi, hogy a hungaroringi szereplés a technikai főnök, James Allison helyzetét is bebiztosította. Úgy hírlett, hogy a kora nyári formaromlás miatt az angol mérnök széke inogni kezdett, de most vele is szerződést hosszabbítanak.
A Motorionline szerint a Räikkönent és Allisont illető híreket az Olasz Nagydíjon, Monzában jelentik majd be szeptember elején.