Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen csak a 3. és 5. rajtkockába állt fel a 30. Magyar Nagydíj előtt, de ragyogó rajttal már a 3. kanyarra az első két helyig jutottak. Úgy tűnt, hogy a Ferrari szenzációs kettős győzelmet arat a Hungaroringen, de 28 körrel a vége előtt a 2. helyen haladó Räikkönennél elromlott a mozgásienergia-visszanyerő rendszer (MGU-K), végül ki kellett állnia, míg csapattársa behúzta a versenyt.
Az idei harmadik kiesése


A 2007-es bajnok nem volt valami boldog a futam után:
“Voltak már rossz versenyeim, most itt egy újabb. Nyilván sokkal jobb lett volna a csapat számára a kettős győzelem, de Sebbel azért így is sikerült győzni. Nagyon fájt, hogy nem sikerült az 1-2, ugyanis megvolt a tempónk, de az autó meghibásodása betett neki.”
“Sajnos ilyen a szerencsém, ilyen a versenyzés, nem volt mit tenni. Az autó elromlott, de én hoztam a maximumot, amit lehetett.”
Räikkönen immár 86 ponttal van lemaradva Vetteltől, a jövő évi szerződéshosszabbítása is finoman szólva bizonytalan, de nem adja fel.
“Ha az eredményt nézzük, nem fest valami jól, de messze nem a tavalyi katasztrófa. Sok gondom, problémám volt, de hajtok tovább, remélhetőleg egyszer végre mellém áll a szerencse. Ma megmutattuk, hogy jó eredményekre vagyunk képesek, csak a problémákat kell kiküszöbölnünk.”