Nem lehet könnyű most a Mercedes csapat tagjának lenni, miközben körülöttük szinte mindenkinek van miért örülni – ha másért nem, hogy végre jó futam volt – náluk semmi nem ment. Többek között Lewis Hamilton és Nico Rosberg vesszőfutásának köszönhetően vált az év versenyévé a Forma-1 Magyar Nagydíj.  Pedig nem így indult a hétvége. Uralták az edzéseket és az időmérőn megszerezték az az első két rajthelyet a futamra.

A versenyen azonban Hamilton elrontotta a rajtját miközben csapattársa mellett a két ferraris Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is jól jött el. A csetepatéban a két Ferrari került az élre, miközben Hamilton a sikán előtt kisodródott a pályáról és 10. helyre került.

Rosberg kissé lemaradva őrizte a harmadik helyet, miközben Hamilton feljött a negyedik helyre, ám a Nico Hülkenberg balesete miatt – a 44. körben – beküldött biztonsági autó újra versenybe hozta őket a győzelemért.

Ám mindketten összetűzésbe kerültek Daniel Ricciardóval. Előbb Hamilton tessékelte ki a pályáról az ausztrált, amiért bokszutca áthajtásos büntetést kapott, majd a Riccardo támadta Rosberget, aki türelmetlenségében túl közel ment ellenfeléhez és annak első szárnya kivágta a hátsó kerekét. Majd egy teljes kört kellett defektesen autózni az új abroncsokért.

Végül Hamilton a hatodik, Rosberg a nyolcadik helyen ért célba. Így bár a futamon sokáig úgy tűnt Rosberg akár fel is zárkózhat, végül még nagyobb hátrányba kerül. Nem csoda, hogy máshogy értékelték a futamot.

“Hihetetlen bizarr volt a mai nap” – nyilatkozta Hamilton, aki már verseny közben elnézést kért a csapattól gyenge teljesítménye miatt. “Érdemeltem egyáltalán pontokat? Ez volt az egyik leggyengébb teljesítményem már nagyon-nagyon rég óta. Nem Tudom, hogy a koncentráció hiány vagy mi okozhatta. Nagy levegőt kell vennem és erősebben visszatérni a következő versenyen. Nekem biztosan nagyon rossz napom volt, de csapat nagyszerű munkát végzett a startégiánál, mert így legalább néhány pontot szereztem.”

Hamilton azonban nem volt elkeseredett, hiszen úgy mehet a nyári szünetre, hogy 21 ponttal vezeti a világbajnokságot egyetlen kihívója, Nico Rosberg előtt. A másik mercis érthetően teljesen maga alatt volt.
“Minden jól ment a 64. körig, nagyon elégedett voltam a versennyel (úgy tűnt átveszi a vezetést a bajnokságban a szerk.), de aztán nem voltam már sehol” – mondta Rosberg. “Kár érte, a sport néha nagyon kemény. De ilyen az élet. nagyon el vagyok keseredve”

Rosberg természetesen Riccardót látta felelősnek a defektjében, úgy vélte túl későn fékezett, de utána sem adta fel, és nem visszakozott, otthagyta az első szárnyát.  

Rosnergnek szüksége lesz mentális tréningre, hogy innen felálljon, mert óriási esélyt szalasztott el.