A Magyar Nagydíj időmérőjén műszaki problémák miatt csak a 15. és 16. helyen végző McLaren-pilóták számára nem látszott sok esély az amúgy számukra kedvező Hungaroringen, a verseny végén mégis pontot szerzett Fernando Alonso (5.) és Jenson Button (9.) is.


A kétszeres bajnok spanyol alig hitte a végeredményt:
“Néha egészen kaotikus volt a verseny, mi pedig kihasználtuk a lehetőségeket, hoztuk a lehetséges maximumot. Az ötödik hely egészen hihetetlen, elég nagy dolog, mert nem vagyunk túl versenyképesek. Ez a pár pont jó ajándék a gyárban éjt nappallá téve dolgozó srácoknak a nyári szünetre.”
“Versenyezni vagyunk itt, azért, hogy végül győzzünk, de ez egyelőre nem lehetséges. Tudjuk, hogy a jó irányba haladunk, de azért mégis jobb úgy, ha pontokat szerzünk. Ma egy kicsit szerencsénk is volt a dolgok alakulásával, de más futamokon meg pechesek voltunk, szóval ki kell használni, ha ilyen lehetőség adódik.”
Button nem volt olyan elégedett, szerinte a csapat rosszul döntött, amikor nála nem cseréltek kereket a biztonsági autós szakasz alatt.


“Szívesebben végeztem volna Fernando környékén, jó munkát végzett és a stratégia is működött nála a lágygumis utolsó etappal. A többség cserélt a biztonsági autós szakaszban, én nem, ami eléggé megnehezítette a dolgomat az újrarajtolásnál. Szóval régi gumikon kellett végigvinnem egy hosszú etapot, míg mások friss gumikon voltak, én közepes keveréken mentem, míg a többiek lágyakon, így nem volt könnyű tartani a pozíciómat. Ez hiba volt, de azért így is pontokat szereztem.”
“A csapat számára nagyszerű, hogy pontokkal a tarsolyunkban mehetünk a nyári szünetre, de nem szabad elszállnunk, legyünk tisztában azzal, hogy ez egy őrült futam volt. Sokan kiestek, büntetést kaptak, ami a kezünkre játszott, persze így is jó pontokat szerezni. Előrébb léptünk, de újabb lépés kell ahhoz, hogy ismételni tudjuk ezt az eredményt!”