Nemcsak Bernie Ecclestone-nak nagy üzlet a Forma-1, de vélhetően a pálya körüli árusok sem szeretetből főnek a napon négy napig. Szétnéztünk a pálya körül, hogy megtudjuk, 2015-ben mennyiért lakhatunk jól és válhatunk legalább kinézetben csapattaggá.

A nézők ruházata alapján a Ferrarinak van a legtöbb szurkolója, a pilóták közül Kimi Räikkönen vezet, de Lewis Hamilton és Fernando Alonso sem panaszkodhat. Kedvenc szurkolónk az az ismeretlen, aki GP rendszámú, 40 milliós BMW i8-assal érkezett és parkolt egy szimpla füves részen.

A Ferrari, a Red Bull, a Mercedes és a McLaren termékeiből van a legtöbb, a kisebb csapatok szurkolóinak nehezebb dolguk van. A legnagyobb királyság, hogy idén külön boltban lehet megvásárolni sennás emléktárgyakat. A boltot egy vontatóból alakították ki, amely természetesen a legendás pilóta sisakjának színeiben pompázik. 

Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 1
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 2

Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen

Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen

Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 41
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 42
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 43
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 44
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 45
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 46
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 47
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 48
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 49
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 50
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 51
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 52
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 53
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 54
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 55
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 56
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 57
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 58
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 59
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 60
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 61
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 62
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 63
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 64
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 65
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 66
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 67
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 68
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 69
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 70
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 71
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 72
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 73
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 74
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 75
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 76
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 77
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 78
Fotó megosztása:
Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 79 Egy-egy csapatpóló nagyjából 10 000 forinttól indul, de 15, sőt 25 ezerért is vehető. 30 ezerért már inget kapunk, de innen indulnak a pulóverek és a széldzsekik árai, amelyekért 50, 75 ezret is fizethetünk. A baseballsapkák 10-12 ezer forintba kerülnek. Egy csapatlogós esernyő 22 000 forintért szerezhető be, egy hasonló designú törölköző 18 000.

Bár a Forma-1-es autók tavaly óta már sokkal halkabbak, mint korábban, érdemes védekezni a zaj ellen, különösen a gyerekek esetében. Egy pár füldugót 1000 forintért lehet kapni, tokkal együtt 1500, ha pedig egy rendes fejhallgatóhoz hasonló fülvédőt szeretnénk, az is van 5000-ért.

Megajándékozhatjuk az otthon maradtakat vagy magunkat is, van miből válogatni. Aki modellautót szeretne, a legkisebbeket már 4000 forintért megveheti, a nagyobbakért 7, 10 illetve 20 ezer forintot kértek.

Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 80 Egy ferraris bögre 5000, telefontok csapatjelzéssel 10 000, Forma-1-es kerék apró másolata kulcstartóként 5000. Fernando Alonso 2014-es ferraris sisakjának kicsinyített mása 54 000 forint. Merjünk nagyot álmodni: válogathatunk karórák közül is, akár 290 000 forintért is vehetünk.

Ha nem elég a pályán zajló akció, 10 euróért bárki átélheti, milyen a McLarennel száguldani a Spanyol Nagydíj helyszínén, köszönhetően a főtribün mögé telepített szimulátornak.

Idén sem kell éheznünk vagy szomjan maradnunk, sokféle étel, ital közül lehet válogatni. Rétes, hot-dog, hamburger, gyros, lángos stb. várja a szurkolókat. Kedvencünk a “Fasza lángos”, amelyet a McDonald’s I’m Lovin it  jelmondatával reklámoztak. Egy sima lángos egy 1000-es, a sajtos-tejfölös 2000 forint.  Egy rétes 800 forint.

Fasza lángos és drága holmik a Hungaroringen 81
Természetesen a külföldi vendégekre is gondolnak az árusok, így a Hungaroringen az eurót láthatóan mindenütt elfogadják. Persze ennek meg is van az ára, hiszen 250 forintért váltják. Így kerülhet a 3000 forintos sült kolbász 12 euróba.

Ugyanennyibe kerül egy gyros pitában, ha gyrostálat szeretnénk, az 4500-ba kerül (ennek ára egyébként Budapesten nagyjából 1200 forint körül van). A félliteres ásványvíz 400-500 forint, egy kávé 300. Úgy tűnt, a sör árát egységesítették, ahol láttuk, 800 forintért mértek egy korsónyi mennyiséget.

Persze minderre nem kell költenünk, ha Bernie Ecclestone Paddock Clubjába váltunk jegyet. A 1,5 millió forintba kerülő belépő mellé nemcsak egy Supergold tribünre jegy jár, hanem exkluzív kiszolgálás a boxok felett kialakított VIP-részben. Ehetünk ihatunk, akár egy olyan pezsgőt is, amit vasárnap locsolnak a dobogósok.

Jó étvágyat!