Míg Sebastian Vettel közvetlenül a két Mercedes mögött, a 3. helyen zárta a Magyar Nagydíj időmérőjét, csapattársa, Kimi Räikkönen az 5. lett. A finn úgy gondolja, hogy a jobb pozíció esélye még a délelőtti edzésen úszott el, amikor vízszivárgás miatt nem futhatott a lágy keverékeken kvalifikációs szimulációt, így “vakon” futott neki az időmérőnek.


“Nem ideális, hogy a meghibásodás miatt elment a délelőtti lehetőségem a lágy gumikkal, mert így nem tudtam, mire is számítsak. Azért nem volt olyan rossz, csak kisebb problémáim voltak, amik időt vettek el. De így legalább a rajtrács tiszta oldaláról indulok, aztán majd meglátjuk, mi lesz a versenyen!”
A talán utolsó bizonyítási esélyét kapó finn szerint bírni fog az előle induló Daniel Ricciardóval, a Red Bullnál jobb lehet a Ferrari.
“Igyekszünk a maximumot hozni. A Mercedes nyilván erős lesz, de ha velük nem bírunk, akkor a második legjobbak akarunk lenni. Hosszú futam lesz, majd meglátjuk, hogyan alakul, de hajtunk majd. Jó lehet.”
Természetesen nincs szó törvényszerűségről, de érdekesség, hogy akárhányszor Lewis Hamilton győzött a Magyar Nagydíjon, Räikkönen mindig másodikként futott be, a címvédő pedig egyértelműen a favorit vasárnapra, hiszen a pole-ból kezd…