A Magyar Nagydíj délelőtti szabadedzésén még a Ferrari volt a második erő a Mercedes mögött, de délután már átvette ezt a szerepet a Red Bull, Kimi Räikkönen az 5., Sebastian Vettel a 7. idővel zárt.


A délelőtti edzés vége felé az első szárnyát látványosan elveszítő Räikkönen a nap végén azt mondta, nem tudja, mi is történt pontosan:
“Egyszerűen csak letört. Az első felnik és gumik, és a hátsók is megsérültek miatta. Azt nem tudom, mi történt, egyszerűen csak lejött. Nem ijedtem meg, de nyilván nem ideális, hogy letörik az első szárny, és nem tudjuk, miért. Vagy legalábbis én nem tudom, a csapat foglalkozik a dologgal és remélhetőleg meglesz a válasz!”
A délutáni gyengébb szereplés sem ijesztette meg Räikkönent, biztos benne, hogy javulni fognak szombatra.
“Nem volt ez más, mint más péntekek,az autó nagyjából rendben volt, és remélhetőleg holnap még sikerül kihoznunk belőle valamit, aztán majd a kvalifikáción kiderül,hol is állunk. De szerintem holnapra jobbak leszünk.”
A délelőtt motorproblémával küszködő, délután többször is kipördülő Vettel így értékelt:
F1: Vettelék nem tudják, hol áll a Ferrari 3


“Azt hiszem, kimondhatjuk, hogy nem volt jó napunk. Két-három dolog is lassított minket. Én sokáig a garázsban voltam, Kiminél letört az első szárny, délután sem mentünk annyit, mint szerettünk volna. Sok munka vár még ránk, sok mindent kell tisztába tenni még, hogy holnap jobb napunk legyen. Nyilván az időmérőn szeretnénk a lehető legjobb eredményt hozni, de nehéz megtippelni, az mit is jelent majd. De a mai nap nem volt igazán reprezentatív, holnap jobbak lehetünk.”
Volt csapata, a Red Bull formajavulása Vettelt nem lepte meg:
“Szerintem ez várható volt, persze ez csak az edzésnap, sosem tudhatjuk, ki mennyi üzemanyaggal ment. De szerintem már Silverstone-ban látszott, hogy előrébb léptek, holnap majd kiderül, mi az igazság.”