Ránézésre ijesztő baleset történt a 30. Magyar Nagydíj első szabadedzésén, amikor a mexikói Sergio Perez kicsúszott, majd a gumifalba csapódás után felborult az autójával. A műfüvön tört ki az autó, a Force Indián mintha a hátsó felfüggesztés már a bukás előtt meghibásodott volna.

A szabadedzést piros zászlóval azonnal leállították a mentés idejére. Perez integetve szállt ki az autóból, a mentővel a pálya orvosi központjába szállították, de pár perc múlva már trénerével együtt távozott is, nem esett baja.
“Csúnya baleset volt, igazán balszerencsés. Az aszfalt poros volt, ráfutottam a műfűre, és a pálya rossz oldalán találtam magam. Elég szerencsétlen baleset volt, az autó átfordult, de minden oké” – nyilatkozta a mexikói.
A Force India az edzés után megerősítette, hogy a jobb hátsó felfüggesztés okozta a bukást, de az alapos vizsgálat elvégzéséig nem tudtak pontosabbat mondani, ugyanakkor azt is közölték, hogy Perez nem vesz részt a második edzésen.

Nem sokkal ezután Kimi Raikkönen is balesetet szenvedett, csúnyán leszakadt az első szárny a Ferrariról, emiatt újra piros zászlót kapott a mezőny.

A Hungaroring legjeire vagy kíváncsi? Akkor ezt olvasd el!