Kimi Räikkönen ugyan csak egyszer, 2005-ben győzött a Hungaroringen, de azt mondja, az egyik kedvenc versenye a Magyar Nagydíj. A Ferrari beharangozójában így nyilatkozott:
“Én eléggé szeretem a magyar pályát. Bár sokan azt mondják, hogy unalmas itt a verseny, igazából sok évben izgalmas futamokat láttunk már” – mondta, hozzátéve, hogy ő személy szerint nem figyeli, mennyi folyadékot veszít a forró versenyen, de ha rendesen iszik, akkor nincs gond, a hőség inkább a gumiknak adja fel a leckét.
“Talán ez az egyik legjobban elérhető, legolcsóbb helyszín a finneknek, szóval mindig is sokan voltak. Ez is van a legközelebb Finnországhoz, szóval ezért vannak sokan.”
A Forma-1 hivatalos oldalának is beszélt a Magyar Nagydíjról a veterán.


“Budapestet nagyon szeretem. Gyönyörű város, sok lehetőséggel, sok a szórakozóhely, szabadtéri bár. A történelmi rokonság miatt is sok finn jön, szóval számomra ez áll legközelebb a hazai versenyhez. A pálya lassú, de megterhelő, komoly kihívás a versenytáv.”
“A hétvége során oda kell figyelnem, mit eszek, szóval inkább az olasz konyhára szavazok, az Articsókába vagy a szállodám közelében lévő éttermekbe megyek. Ha lenne pár szabadnapom, akkor dunai hajókirándulásra mennék, hogy lássam, milyen az élet a városon kívül.” 
Lehetséges, hogy Räikkönen jövőre már ráér majd az ilyesmire, hiszen reális lehetőség, hogy a Ferrari nem hosszabbít vele szerződést. A 2016-os opció élesítésének határideje július 31., azaz a hétvégi Magyar Nagydíj lehet az utolsó esélye a bizonyításra.
A Ferrari-specialista blogíró, Leo Turrini is úgy tudja, nem dőlt még el a 2007-es bajnok sorsa: “Még nincs aláírt szerződés Bottasszal” – jegyezte meg.
F1: A Hungaroringen dőlhet el Räikkönen sorsa 3


A La Gazzetta dello Sport is egyetért, igaz, az F1-es szakíró Andrea Cremonesi szerint Räikkönennek mennie kell.
“A Magyar Nagydíj hagyományosan választóvonal a Ferrari pilótapiaci döntései tekintetében, most kell majd eldönteni, ki üljön Sebastian Vettel mellett 2016-ban. De Kiminek mennie kell, egyszerűen azért, mert az elmúlt két évben nem volt képes tartani a lépést a csapattársaival. Alonso felmosta vele a padlót, és Vettel mellett sem szerepel sokkal jobban.”
Räikkönen azért bízhat egy dologban: akárhányszor győzött Lewis Hamilton a Hungaroringen (2007, 2009, 2012, 2013), a finn mindig a 2. helyen ért be mögötte. Mivel a Mercedes címvédőjének ragyogó esélye van arra, hogy 5. magyarországi sikerével Michael Schumachert is megelőzze, a statisztika alapján a Ferrari versenyzője is reménykedhet.