F1: Újabb főnök repülhet a Ferraritól? 1
F1: Újabb főnök repülhet a Ferraritól? 2

F1: Újabb főnök repülhet a Ferraritól?

F1: Újabb főnök repülhet a Ferraritól?

F1: Újabb főnök repülhet a Ferraritól? 5
F1: Újabb főnök repülhet a Ferraritól? 6
Fotó megosztása:
A nem ritkán túlzásokba eső olasz sajtó szerint újabb vezetőnek lehet félnivalója a tavaly alapos tisztogatást végrehajtott Ferrarinál. A La Gazzetta dello Sport szerint a csapat jelenlegi eredményei miatt “alapos vizsgálat alatt áll” a technikai igazgató James Allison teljesítménye.
Az olaszok szerint gyanús, hogy Allison szerződését egyelőre nem hosszabbították meg, a mérnök szerint ugyanakkor nem is kellett semmit meghosszabbítani. “Először is, olyan szerződésem van, amely több évre ehhez a csapathoz köt” – mondta Allison.
“Másodszor, azért tértem vissza ehhez a csapathoz, hogy megismételjem a korábbi győzelmeket, mert ez különleges érzés. Fiatal mérnökként volt benne részem, lenyűgöző volt öt vb-címet nyerni.”
Allison a harmincas évei elején járt, amikor először Maranellóban dolgozott, később az F1 leginkább elismert mérnökei közé emelkedett. A Lotusból az ő szaktudása csinált élcsapatot, a pletykákon egyébként nem lepődött meg.
“Nagyon jó pilótáink vannak, egy csomó pénz és a legjobb eszközök állnak rendelkezésünkre, szóval nincs mentségünk. A győzelemért kell harcolnunk, és ha ez éppen nem így van, az csalódás mindenki számára. Aki a Ferrarinál dolgozik, pontosan tudja, hogy ha elmaradnak a győzelmek, abból problémák lehetnek.”