A Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso versenyzett már Ferrari-motorokkal, így sokak szerint kézenfekvő megoldás lenne az istálló részéről, ha a Ferrari ajánlatát elfogadva visszatérnének az olasz motorokhoz a gyenge Renault helyett. Christian Horner Red Bull-csapatfőnök szerint azonban szó sincs tárgyalásokról.
“Elég nagy túlzás lenne azt mondani, hogy ‘tárgyalunk’ a Ferrarival” – így Horner. “Igaz, hogy a Red Bull csoportnak volt már kapcsolata a Ferrarival, és az is, hogy Sergio Marchionne elnök tett egy – konkrétumok nélküli – nagylelkű felajánlást az Osztrák Nagydíjon. Jelenleg azonban a meglévő dolgainkra koncentrálunk.”
A Renault Silverstone környékére ígért néhány fontos adatot a Red Bullnak a legújabb fejlesztések próbapados tesztjeiről, de ezekről azóta sem lehetett hallani semmit. “A Renault-tól kéne megkérdezni, mi újság, mert ez az ő dolguk, nem a miénk. De amennyire tudom, a tesztek eredményei egyelőre ígéretesek.”
“A következő lépés, hogy meghozzanak néhány stratégiai döntést a fejlesztések megvalósításáról, és az egész program irányáról. Utóbbi kulcsfontosságú hatással lesz a következő évre.”
“Ez az egész helyzet próbára teszi a türelmünket. Sajnos, a motorok fejlesztése sokkal több időt vesz igénybe, mint a kasztnié, és ami azt illeti, türelemben nem állunk olyan jól. A lehető leghamarabb akarjuk látni az ígért pluszteljesítményt.”