A McLaren gokartos korától támogatta Lewis Hamiltont, 2007-ben a Forma-1-be is bejuttatta, 2008-ban pedig világbajnoki címig vitte az angolt. Hamilton végül 2012-ben, amikor megbízhatatlansági problémák és a csapat hibái miatt újabb bajnoki esélye úszott el, úgy döntött, inkább a Mercedesnél folytatja.
A döntés jónak bizonyult, hiszen a McLaren 2013-ban már dobogós helyezést sem szerzett, 2014-ben, a kivételnek bizonyult Ausztrál Nagydíj után folytatták a bukdácsolást, idén pedig, az új Honda-korszakban Jenson Button és Fernando Alonso jobb napon is csak leeső pontokra számíthat.


A Mercedesnél tavaly újabb bajnoki címet szerző, idén a duplázásra esélyes Hamilton a fentiek alapján örülhet, hogy váltott, de azért számára is fájdalmas, mi lett a volt csapatából.    
“Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen nehéz helyzetben vannak idén, számomra egyértelműen fájdalmas ezt látni. A McLaren nagyszerű csapat, nagyszerű eredményekkel, amelynek évekig tagja voltam. Nagyon furcsa ilyen helyzetben látni őket” – idézte az Autosport.
A kétszeres bajnok azonban a mclarenesekkel együtt úgy véli, hogy a wokingi alakulat képes lesz kimászni a gödörből.
“Ott van a nagyszerű Ron Dennis, nagyszerű mérnökeik vannak, a nagyszerű csapatszellem, szerintem sikerülni fog nekik. Pillanatnyilag nagyon sötét időszakot élnek, de bízzunk benne, hogy van fény az alagút végén!”