F1: Az olaszok nekiestek Räikkönennek 2

A teljesítménykényszer alatt versenyző Kimi Räikkönennek a Brit Nagydíjon is becsúszott egy rossz döntés, túl korán állt ki az átmeneti gumikért. Hiába volt a hétvége nagy részében Sebastian Vettel előtt, a jobban taktikázó német felállhatott a dobogóra, míg Räikkönennek csak egy nyolcadik hely jutott.
Noha Maurizio Arrivabene csapatfőnök próbálja enyhíteni a Räikkönenre nehezedő nyomást, az olasz sajtó nem kíméli. “Arrivabene azt mondta a verseny után, hogy a kiállással kapcsolatos döntéseket a pilóták hozták. Ez tehát azt jelenti, hogy Vettel zseni, Kimi pedig hülye” – mondta Marco Mensurati, a La Repubblica munkatársa.
“Kimi döntése az interekkel rossz volt. Úgy tűnik, kicsúszott alóla a talaj” – fogalmazott Giorgio Terruzzi, a Sport Mediaset munkatársa. A korábbi Ferrari-csapatfőnök Cesare Fiorio szerint is elérkezett a váltás ideje.
“Két évvel ezelőtt megkérdőjeleztem az életvitelét és a korát. Csak megerősítette ezeket a kétségeket” – nyilatkozta Fiorio. “Kimi már nem nyújtja azt, amire a Ferrarinak szüksége van. Fiatal pilótát ültetnék a helyére” – jelentette ki a korábbi csapattulajdonos Gian Carlo Minardi.
Räikkönen menedzsere, Steve Robertson nem foglalkozik a pletykákkal, de azért bizonyosságot szeretne a jövővel kapcsolatban. “Még Monza előtt szeretnénk tudni, hogy döntött a Ferrari” – így Robertson.