F1: Räikkönen döntése volt a korai kiállás 2 Kimi Räikkönen sokáig jól versenyzett a Brit Nagydíjon, csapattársa, Sebastian Vettel előtt haladt, de minden rosszra fordult, amikor elkezdett szemerkélni az eső. Räikkönent előbb megelőzte a Danyiil Kvjat elől menekülő Vettel, amire gyorsan kimenekült a bokszba intermediate abroncsokért.

Rossz döntés volt, az igazi eső sokáig nem érkezett meg, így a finn újabb pozíciókat veszített. A verseny után felmerült, hogy esetleg a csapat döntött a kiállásról, de Räikkönen elismerte, hogy az ő kérése volt.

“Én döntöttem a kiállásról” – mondta Räikkönen. “A pálya csúszós volt, de utólag világos, hogy három-négy körrel elhamarkodtam a döntést.” Maurizio Arrivabene csapatfőnök megerősítette, hogy a versenyző döntése volt a kiállás. “Mi a bokszból csak javaslatokat tehetünk, a döntés a pilóták kezében van” – mondta Arrivabene diplomatikusan, de láthatóan feldúltan.

Räikkönennel szemben Vettel a lehető legjobb ütemben állt ki, így annak ellenére, hogy a rajt után Hülkenberg, Kvjat és Sergio Perez is megelőzte, a kilencedik helyről egészen a dobogóig vágtatott előre.

“A poharunk félig üres, nem félig teli” – tette még hozzá Arrivabene. “Ha száraz maradt volna a verseny, egész más lett volna az eredmény. Ennek okait házon belül kell kiderítenünk, az egyenesekben nem voltunk elég gyorsak, és a gyors kanyarokban sem hoztunk vissza semmit a hátrányunkból. A dobogó a stratégiánknak köszönhető.”