Jenson Button monacói 8. helye után a Brit Nagydíjon Fernando Alonso is megszerezte idei első mclarenes pontját, miután a 10. helyen ért be a Brit Nagydíjon. A spanyol utólag azt mondta, a leesett egy pontocska semmit nem számít, “más szinten” akar sikeres lenni. 
“Nagyon remélem, hogy jön még ennél több is! Egy pont jól jöhet a csapatmorál szempontjából, pozitívum az éjt nappallá téve dolgozó csapattagoknak, és kicsit enyhíti a fájdalmát azoknak az alkalmaknak, amikor többet érdemeltünk volna. Ma viszont nem érdemeltük meg, ugyanis a 11. helyen autóztam, az eső miatt igazából csak az ölünkbe pottyant” – mondta.
 


“Nem mondhatom, hogy a 10. hely jó eredmény. Világbajnokok akarunk lenni, ahhoz pedig óriási munkára, hatalmas fegyelemre lesz szükségünk a jövő évig. A csapat erre koncentrál.  A következő futamokon jönnek majd fejlesztések, de az eredményük talán nem látszik majd, mert a motorcserék miatt a mezőny végéről indulunk. A cél azonban az, hogy az idény végére más szintre lépjünk, a pontszerzés megszokott dolog legyen, és nem jelentsen különlegességet.” 
Alonso egyébként már csak azért sem lehet elégedett, mert ha vétlenül is, de elkövette a Forma-1-ben legnagyobb bűnnek számító dolgot, kiütötte csapattársát, Jenson Buttont, amikor a szintén egymással ütköző Lotusokat próbálta elkerülni.
A hazai versenyén két kanyar után búcsúzó Button sztoikusan állt az incidenshez:
“A 3. kanyarban volt valami incidens, Fernando próbálta kikerülni, de kitört az autója fara, eltalált engem, az ütközésnél pedig lekapcsolt a motorom. Hajtás híján nem volt választásom, ki kellett állni. Ha az ember a mezőny végéből indul, nagy az esély ilyesmire, az a csoda, hogy nem történik gyakrabban.”