Meglepően gyengén szerepelt a Ferrari a Brit Nagydíj időmérő edzésén, Kimi Räikkönen csak az ötödik, Sebastian Vettel pedig a hatodik helyet szerezte meg, mindkét Williams a maranellóiak előtt végzett. Noha az állásáért küzdő Räikkönen ezúttal jobb volt Vettelnél, nem jött lázba az eredménytől.

“Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel” – kezdte a finn. “Nem igazán számít, hogy Seb előtt vagyok, mert nem ez a célom. Mindenki előtt szeretnék lenni, és ettől ma elég messze voltunk.”

“Csalódott vagyok, mert ma ez volt a maximum, amit kihozhattunk az autóból. Nehéz időmérő volt, holnap megpróbálunk javítani.”


Vettel részben Massára fogta a hatodik helyet. “Pocsék időmérőm volt” – ismerte el a négyszeres bajnok. “A Q3 végére teljesen elment a tapadás, nem tudtam kihozni az autóból, ami benne volt.”

“Rossz volt a köröm is, még a kivezetőn megtorpantam Massa mögött, így nem tudtam rendesen rákészülni. De az én hülyeségem volt. Az autó végig csúszkált, nem találtuk el a beállításokat. A versenyen más lehet a helyzet, mert nem volt a rossz a tempónk a hosszú etapokon, de ez a mai eredmény árthat.”