A tavalyi küszködés után idén is botladozó Kimi Räikkönen ideje kitelni látszik a Ferrarinál, ha a 2007-es világbajnok nem alakít valami nagyot, Maranellóban valószínűleg nem kap újabb szerződést.
2007-2009 közötti ferraris csapattársa, majd a helyét épp neki átadó Felipe Massa szerint láthatóan egyre nagyobb nyomás nehezedik a finnre, aki talán már nem is lesz képes felállni.


“Mindenki Jégemberként emlegeti, de én elárulhatom, hogy nem igazán az. Ő is megszenvedi a nyomást, és ez az eredményeiben is megmutatkozik. Egyszerűen lazítania kellene és hozni a lehető legjobbat, hiszen egyértelműen nagy tehetség, ennél sokkal többre is képest. Ezzel mindenki tisztában van” – nyilatkozta Silverstone-ban.
Massa ferraris évei alatt újra és újra szembesült a jövőjét illető spekulációkkal, tavaly óta pedig ugyanez Räikkönen osztályrésze is, ahogy nemrég fogalmazott: “minden évben ki akarnak rúgni”. A brazil azt mondja, a Ferrari esetében a média plusz terhet jelent.


“A Ferrari egy nagy cég, akár jó hír, akár rossz miatt, de minden nap szerepel a sajtóban, ez pedig néha versenyzőnek, sőt a csapatnak is árt. Egyértelműen nagyobb a nyomás, mint bármelyik másik csapatnál. Rám is hatalmas nyomás nehezedett a rosszabb időszakokban, de egyszerűen meg kell próbálni lazítani. Én ezt tettem és végül örömmel mentem a megfelelő helyre (a Williamshez – a szerk.), ahol minden jobb lett számomra.”
Räikkonen a Brit Nagydíj előtt így nyilatkozott a versenyzői sajtótájékoztatón:
“A legutóbbi futam egy kicsit bajos volt, de ez is hozzátartozik. Én sem tudok többet (a jövőmről), mint önök, de valamikor kiderül majd, mi lesz.”