A McLaren 1998-ban nyert utoljára konstruktőri bajnoki címet, és bár 2008-ban összejött az egyéni Lewis Hamiltonnal, sőt 2012-ig minden évben képesek volta futamokat nyerni, 2013 óta egyre sikertelenebb a csapat, az idei, Hondával való újbóli egybekelésük pedig kész katasztrófa eddig.
Bár a versenyfőnök Eric Boullier és Jenson Button is arra célzott a közelmúltban, hogy ha folytatódnak a nehézségek, az már 2016-ra is rányomja majd a bélyegét, de a csapat élére tavaly visszatért Ron Dennis továbbra is hiszi, hogy minden rendben, jól haladnak. 
“Gyakorlatilag minden egyes lépésünk előbbre vitt minket, ahogy terveztük is. A Honda talán alábecsülte “egy kicsit a kihívást”, de a csapat és a motorszállító is “jól halad”. 


Az egykori csapattulajdonos Eddie Jordan szerint Wokingban messze túlbecsülték a képességeiket. Az ír szakértő szerint a McLaren “kész káosz”, a 2015-ös problémákért pedig nem csak a Honda felelős.
“Amióta azt állították, hogy Hamilton bánni fogja még, hogy távozott, önmaga árnyéka lett a csapat. Az McLaren vezetése továbbra is öntelt” – magyarázta a BBC szakkommentátoraként dolgozó Jordan, aki szerint a McLaren utcai autós programja nagyon árt az F1-es teljesítményének, és Ron Dennis is leszerepelt mostanra. 
F1: Túl sokat hisz magáról a McLaren? 3


“Ron Dennis kirúgta Martin Whitmarshot, pedig Whitmarsh jobban vezette a csapatot, mint ahogy Dennisnek megy most.”
Dennis szerint a kritikusok végül felsülnek majd, ő nagyon is tudja, mit csinál:
“Azok akik a csapatot kritizálják, nem ismerik, milyen erősek is vagyunk. Lehet, hogy nehéz ezt megérteni, de pillanatnyilag az egyik legjobb Forma-1-es csapat a miénk. Összetartó, a célra koncentráló alakulat.”