Kimi Räikkönen ferraris jövője finoman szólva is bizonytalan, az olasz csapat az esetleges utódlás kérdésével is foglalkozik. 


Leggyakrabban a williamses Valtteri Bottast emlegetik az maranellóiakkal kapcsolatban, de a Red Bullnál jelenleg igen nehéz időszakot élő Daniel Ricciardo is jelölt lehet, bár a Ferrari-főnök Maurizio Arrivabene állítása szerint az ausztrál még nem jelentkezett be náluk.
Kedden az ausztrál pilótát is megkérdezték a lehetőségről, aki a 2016-ra is érvényes Red Bull-os szerződése miatt nem tartja valószínűnek az átigazolást, de kizárni sem szeretné a lehetőséget.
“Elsősorban győzni akarok. Az idei évben ebből ered a frusztrációm. Nincs esélyem a győzelemre, pedig versenyzőként csak erre vágyik az ember. Fiatal, sikeréhes vagyok, úgy gondolom, sok van még bennem, de a szerződések miatt nem olyan egyszerű csak azt mondani, hogy oké, megyek a Ferrarihoz.”


“Amennyire tudom, a jelenleg élő szerződésem alapján nem valószínű, hogy távozhatok. Ugyanakkor tényleg hiszem, hogy a Red Bull javulhat jövőre és újra ott lehet az élmezőnyben. Továbbra is jó szakembereink vannak, minden megvan a sikerhez, csak meg kell tennünk a lépést, a megfelelő lépést, hogy újra az élen legyünk. Visszatérve a Ferrari-dologra:természetesen hízelgő, hogy egy ilyen csapatnál is elismernek, ezt bóknak veszem, aztán meg látjuk, mi lesz.”
“Nehéz kérdés ez. Azért semmit sem zárnék ki teljesen, de a szerződésekről nincs sok tapasztalatom, azért nem vagyok olyan rég a Forma-1-ben. A dolgok változhatnak, Dietrich (Mateschitz, Red Bull-tulajdonos) is nyilatkozott ezt-azt, szóval ki tudja, mi lesz. De ahogy mondtam, nem valószínű az átszerződés.”