A Ferrari cseppet sem siet az alulteljesítő Kimi Räikkönen 2016-os opciójának élesítésével, főleg, hogy állítólag számos jelentkező lenne a helyére. Egy dolog azonban biztosan a 2007-es világbajnok mellett szól Sebastian Vettellel mind a személyes, mind a munkakapcsolata jó, a német szívesen dolgozna vele ezután is.


“Kimi hamarosan újra az a versenyző lesz, akit ismerünk. Hullámzó időszakon megy keresztül, de olyan tehetségről beszélünk, aki tökéletes munkát tud végezni. Tény, hogy idén volt pár hibája, de más esetekben balszerencsés volt, szóval szerintem méltánosan kellene értékelni a helyzetet” – magyarázta a hétvégén a hungaroringi Ferrari Racing Days rendezvényen.
“Én természetesen szeretném vele folytatni. Kiváló a kapcsolatunk, motiváljuk egymást, persze nem az én kezemben van a döntés, és nem ismerem a részleteket. Egy biztos: a Ferrari helyes döntést hoz majd a jövőt illetően” – tette hozzá.
A Ferrari Räikkönentől jó eredményeket várna, és ha minden igaz, a finnek már csak két futama van a bizonyításra, július 31. lehet a határidő. Ő maga azt állítja, nem rajta múlik, mi lesz:


“Nem mindig a mi kezünkben van a döntés. Náluk a szerződés, amit aláírtam, rajtuk múlik, hogy ők is aláírják-e vagy sem. Újra és újra erről kérdeznek, de ennél többet nem tudok mondani.”
“Persze nem lennék itt, ha nem imádnám a Forma-1-et, viszont nem akkora élvezet, ha olyan hétvégéim vannak, mint a múltkori” – utalt az ausztriai első körös balesetre. “Nem az volt az első ilyen, bár remélhetőleg az utolsó, de időnként rosszul alakulnak a dolgok.” 
“Nem kötelező az F1-ben versenyeznem, bármikor távozhatok, ha akarok, de a cél az, hogy jól szerepeljek. Jól akarok teljesíteni, a csapat is ezt szeretné, emellett biztos vagyok benne, hogy a Ferrari hamarosan élmenő lesz, és akkor már minden másképp fest majd.”