A Ferrari idén már több szabadedzésen – legutóbb, Ausztriában igen határozottan – is elcsípte az első helyeket, de az időmérőkön, futamokon aztán sosem tudták igazán fenyegetni a Mercedeseket.


A korábbi évekből, Fernando Alonso idejéből is ismert jelenségből elege van az olasz csapat főnökének, Maurizio Arrivabene az edzéseken is a valós tempót szeretné látni, a hamis dicsőségből elege van.
“Minden azon múlik, hogy a Mercedeshez képest mennyi üzemanyaggal megyünk. Megmondtam a mérnöknek, hogy jobb lesz, ha pénteken is teli tankkal dolgozunk, hogy valós képet kapjunk, ne valami kamut lássunk” – mondta.
Ausztriában a Ferrari egyébként a Mercedeséhez mérhető tempóra volt képes a keményebb keverékeken, hosszabb etapokon, de Arrivabene annak sem örül, ha csak a gumik miatt versenyképesek.


“A leszorítóerőn, a tapadáson, mindenen dolgozunk. Azt olvasom, hogy például most, Silverstone-ban kedvez majd nekünk a (közepes és kemény) gumikiosztás, hát ez nem kell, ne kedvezzen. Nem akarom, hogy a gumi jelentsen kifogást.”
“A feladat az, hogy javítsuk az autó leszorítóerejét, a tapadását, hogy mindegyik gumin jók legyünk. Hallottam, hogy Vettel az időmérő után megnézte a Mercedes gumijait, és azt mondta, hogy nagyon jól álltak a kopással. Én ezt nem tekintem kritikának, hanem tanulságként veszem. Tanulni jó, ha képesek vagyunk a hasznunkra fordítani a tanultakat.”