A Red Bull a várakozásoknak megfelelően nem szerepelt túl jól az Osztrák Nagydíjon, a csapat autói a 10. és 12. helyen futottak be. Christian Horner csapatfőnök a verseny után arról beszélt, hogy régi riválisának, Ross Brawnnak kellene rendet tennie a sorozatban.

Brawn korábban a Ferrari és a Mercedes csapatfőnöke volt, utóbbit 2013 végén hagyta el. Azóta csak annyi szerepet vállalt a Forma-1-ben, hogy segítette Jules Bianchi szuzukai balesetének kivizsgálását.

“Olyan emberre van szükségünk, aki független, és jelenleg nem vállal szerepet az F1-ben” – fejtegette Horner. “Aki tisztában van az üzleti háttérrel, és azzal is, milyen nagy kihívás F1-es autót építeni. Pont, mint Ross Brawn.”

“Túl messzire mentünk, túl bonyolulttá vált az F1, vissza kell térnünk az alapokhoz. A Forma-1-nek rengeteg követője van világszerte, de jobb munkát kell végeznünk. Nagyobb versenyre van szükség, ami jelenleg nem adott.”

“Sokat beszélünk 2017-ről, de van egyáltalán időnk addig? Fel kell gyorsítanunk az ötletelést és a döntéshozatalt is. Le kell egyszerűsítenünk néhány szabályt, például a büntetések rendszerét, ezeket senki nem tudja követni. Nem normális, hogy az időmérő után este tízig nem tudjuk, hogy ki, honnan rajtol.”

“Az autókat túl egyszerű vezetni, a pilóták nem dolgoznak olyan keményen, mint néhány éve. Manapság már senki nem panaszkodik a nyakára például. A Stratégiai Munkacsoport egy vicc, a jogtulajdonosnak és az FIA-nek kell eldöntenie, hogy mi legyen az F1-ben.”