Elképzelhető, hogy Kimi Räikkönen ferraris szerződéshosszabbításába kerülhet az osztrák időmérő, a finn ugyanis csak a két Manort tudta megelőzni Spielbergben. Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel a harmadik helyről indulhat, ez pedig komoly különbség a két pilóta között. A finn is érezheti, hogy a jövője szempontjából ez elég gyenge eredmény, a csapatrádión nem éppen irodalmi stílusban nyugtázta a kiesést.

“Őszintén nem tudom, hogy mi történt” – mondta Räikkönen. “Valaminek kell lennie, de akármit is találunk, a lényeg, hogy valahogy nem jutottunk tovább a Q2-be. Fogalmam sincs, hogy technikai hiba volt-e, majd meglátjuk” – mondta első nyilatkozatában, de később, valószínűleg egy kis elbeszélgetés után már elsősorban a csapatot hibáztatta:

“Rossz információt adtak. Én csináltam, amit mondtak, amikor kimentem, nem szóltak, hogy az eredeti tervet már nem tudjuk tartani. Eredetileg úgy tudtam, hogy három köröm lesz, de aztán észrevették, hogy túl későn küldtek ki, és nem fog beleférni annyi. Én tettem a dolgomat, aztán hirtelen szóltak, hogy változott a terv. A lényeg, hogy túl későn küldtek ki, ez pedig nagyon sokba került. Én tettem, amit mondtak, nem szóltak, hogy változott a terv.”

A Red Bullok és a McLarenek büntetései miatt Räikkönen négy helyet még nyer ugyan a rajtrácson, de ezzel sincs sokkal előrébb. “Ez természetesen elég pocsék helyezés, és nem sokat segít nekünk holnapra.”

“Megpróbálunk majd mindent, de nem túl egyszerű a helyzetünk.”