Kimi Räikkönen ugyan közelebb van Sebastian Vettelhez, mint tavalyi csapattársához, Fernando Alonsóhoz, de a 2007-es világbajnok most is a Ferrari gyengébben teljesítő pilótája. A négyszeres bajnok német általában a finn előtt jár, de még a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon is hatalmas kontrasztot alkotott, hogy míg Vettel a 18. helyről indulva az 5. lett, Räikkönen a 3. rajtkockából – buta hibával – a 4. helyig jutott. 


Adja magát a kérdés, hogy a 35 éves veteránt mikor fokozzák le Vettel másodhegedűsévé, de a válasz egyelőre az, hogy még nem. A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene hangsúlyozta, hogy Montrealban fel sem merült, hogy Räikkönent Vettel elengedésére utasítsák:
“Nem, egyáltalán nem, nem is esett szó ilyesmiről. Az idény előtt világossá tettük, hogy a pilótáink szabadon versenyezhetnek. Ez esetleg akkor változhat, ha úgy alakul a bajnoki küzdelem, de egyelőre reálisan kell néznünk a dolgokat. A cél nem változott, azt mondtuk, hogy idén két versenyt szeretnénk nyerni, azzal elégedettek lennénk. Ne feledjük, honnan érkezünk – a világbajnoki címről nem is beszéltünk.”  
Arrivabene közvetlenül a futam után Räikkönen mellett a csapat fejlesztési munkájával is elégedetlen volt, de mostanra már másképp látja a helyzetet:
“Igen, sikerült hoznunk, amit szerettünk volna, egyszerűen csak el kell ismernünk, hogy a Mercedes pillanatnyilag erősebb nálunk. Önámítás lenne azt állítani, hogy beértük a Mercedest, viszont tényleg jó irányba tartunk.”