Sebastian Vettel óriási felzárkózást mutatott be a Kanadai Nagydíjon, a 18. helyről indulva egészen az ötödik helyig vágtatott előre. Egy hellyel és néhány másodperccel csapattársa, Kimi Räikkönen mögött ért célba, pedig a finn a harmadik kockából indulhatott.

“Ez volt a maximum, amit elérhettünk” – mondta a csak félig-meddig elégedett Vettel, aki Fernando Alonsóval és Nico Hülkenberggel is kőkemény csatát vívott, a spanyollal össze is koccant.

“Sajnálom, hogy nem végezhettem előrébb, mert itt különösen csodás a látvány a dobogóról, és a büntetés nélkül lehetett volna rá esélyem. De a sok ha meg volna nem igazán számít, ilyen az élet.”


“Jó kis felzárkózás volt, nagyon elégedett voltam az autóval. Végig jó tempót mentem, egyre gyorsabb és gyorsabb lett az autó.”

“Egy kis hiányérzet azért maradt bennem az első körök miatt, egy kicsit agresszívebb is lehettem volna. Alaposan ki kell elemeznem, mit csinálhattam volna jobban, öt-hat-hét másodperc plusz az elején sokat számíthatott volna a végén. A Fernando elleni csatában okosabb is lehettem volna, nagyon jól védekezett. Összeértünk, de szerencsére nem sérült meg az autó. Nico (Hülkenberg) ellen már az enyém volt a pozíció, amikor hirtelen fékezett, de ki tudtam menekülni a bukótér felé.” Alonso a Vettel elleni csatát élvezte a legjobban az egész versenyen, Hülkenberg pedig elismerte, hogy nem kellett volna ilyen keményen védekeznie, de a “versenyzők nem adnak fel csak úgy pozíciókat.”

Kimi Räikkönen ezúttal jó időmérő után futott kissé csalódást keltő versenyt, az első kiállása után megpördült a hajtűben. Ezzel a biztos harmadik helyet negyedikre cserélte. “Nem erre az eredményre vágytunk” – fogalmazott a finn.


“A gumik többé-kevésbé jól működtek, de ezen a pályán a benzinspórolás kulcsfontosságú tényező, és ez behatárolta a tempónkat is. A megpördülésem… Pontosan ugyanaz a sztori, ami tavaly is volt.”

“Nem volt ilyen gondunk a szabadedzéseken vagy bármikor máskor, de a kivezető körön valami furcsa történt. A gázreakció hirtelen kontrollálhatatlanná vált – azt hittem, ezt tavaly megoldottuk, de mégsem.”

“Folyamatosan próbáltuk ezt szimulálni, de egyszer sem volt gond, és akkor ugyanott, ahol egy éve, ismét előjön. Nem tudom az okát.”