Kimi Räikkönen a Kanadai Nagydíj időmérőjén idei legjobb kvalifikációs eredményét érte el, a 3. lett a Mercedesek mögött. Ezt minden bizonnyal dobogós helyezésre is válthatta volna, azonban a versenyen a hajtűben kipördült, pont ahogy egy évvel korábban, és végül csak negyedikként ért be.


Bár a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene eddig mindig kiállt a finn mellett, a verseny után nem tudott jó képet vágni a 2007-es bajnok produkciójához.
“Jobb, ha nem mondom ki, amit most gondolok” – nyilatkozta. “Dobogós helyezést dobtunk el, ez az igazság. Nincs pardon. Lehet, hogy unalmas már egy újabb dobogó, de lemaradni róla még rosszabb.” 
A főnök általában sem volt elégedett a csapat teljesítményével és a fejlesztett motorral: “Nincsenek kifogások: a fejlesztésektől jelentős előrelépést vártam, ehelyett nőtt a lemaradásunk.”
 
Räikkönen szerződése az idény végéig él a Ferrarinál, a 2016-ra szóló opciót egyelőre nem akarják aktiválni, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas is a jelöltjeik között van – a veterán kipördülése már-már szimbolikusan épp Bottasnak kedvezett, a fiatal finn állhatott helyette a dobogóra.