Sebastian Vettel csak a 16. lett a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, de nem önhibájából, hanem a Ferrari meghibásodása miatt kényszerült korai búcsúra. A négyszeres bajnok elég csalódottan vette tudomásul a Q1-es kiesést, ki kellett sípolni a rádiózását.


“Egy probléma miatt nem tudtam maximális teljesítménnyel menni, így rengeteget veszítettem az egyenesekben” – mondta Vettel. “Megpróbáltunk bejutni a Q2-be, hogy azzal is nyerjünk egy kis időt, de nem sikerült.”

A rádióban MGU-H hibáról beszélt a csapat, de a DRS sem működött Vettelnél. “Valószínűleg egy apró alkatrész mehetett tönkre, valami nagyon olcsó, holnapra remélhetőleg sikerül megoldanunk.”

Vettel nem tévedett, Maurizio Arrivabene megerősítette, hogy egy tranzisztor hibásodott meg. “Egy tízeurós alkatrészről beszélünk… Holnapra kicseréljük, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy Sebastian jó versenyt futhat” – mondta a csapatfőnök.

Bizakodik Vettel is. “Meglátjuk, hogyan alakul a verseny, attól is függ, hogy a többiek mit csinálnak. Az autónk gyors, így az esély adott az előrelépésre.”

“Sose árt, ha a versenyre maradnak friss gumik, én pedig most spóroltam eleget.”

Vettelnek egyébként még függőben van egy ügye: a tévéfelvételek alapján piros zászlónál előzött a harmadik szabadedzésen, erről a felügyelőkkel is beszélnie kellett. Az adatok alapján 300-as tempóval ment el a manoros Roberto Merhi mellett. A büntetés sosem jön jól, de most nem veszítene vele sokat a német.