A Forma-1 ura, Bernie Ecclestone az elmúlt időszakban kétszer is arról beszélt, hogy a címvédő Lewis Hamilton menyire jót tesz a Forma-1-nek a celebeskedéssel, míg korábbi kedvencét, Sebastian Vettelt ellenpéldaként hozta fel, arról beszélt, hogy a négyszeres bajnokot fel sem ismernék az utcán.
Montrealban szembesítették Vettelt az angol üzletember szavaival, de a ferraris nem harapott a csalira:


“Elég idős ahhoz, hogy azt mondjon, amit akar. Én ettől még nagyon jól kijövök vele. Megvan a maga véleménye bizonyos dolgokról, de nem gond, engem nem igazán zavar” – mondta.
A kérdésre, hogy szerinte tehetne-e többet is a Forma-1 népszerűsítéséért, így válaszolt: 
“Én a magam dolgával törődök, igyekszem a legtöbbet hozni mind magam, mind a csapat számára. Ez az elsődleges, ez a munkám.”
Annyit azért hozzátett a német, hogy talán Ecclestone is tehetne valamit a nézők visszacsábításáért: csökkenthetné a jegyárakat.
Ami a ferraris váltást illeti, Vettel elégedett:
“Eddig jobban alakult, mint bárki is gondolta volna. Jól indult az idény, sok dobogós helyezéssel és a malajziai futamgyőzelemmel, ami amolyan valóra vált álom volt. De jó alappal álmodozunk ezután is. Jó szakembereink vannak, csak egy kis időre van mg szükségünk. Hogy pontosan mennyire, azt nehéz megmondani, de ha így haladunk, meggyőződésem, hogy beérjük a Mercedest.”


Ebben segíthet az is, hogy a Ferrari – a Hondához hasonlóan – elköltötte első motorfejlesztési zsetonjait, ha minden a tervek szerint alakul, 20-30 lóerővel gazdagodnak Montrealban.
“Mindenki fejlesztheti a motort, mi úgy döntöttünk, hogy egy lépést mostanra hozunk. Remélhetőleg a jó irányba lépünk egyet, és egy kicsit közelebb kerülünk a Mercedeshez, de nem szabad rögtön csodára számítani” – magyarázta.
A német pilóta Monacóban a futam után arra panaszkodott, hogy grid girlök helyett grid boyok, azaz férfi modellek sorakoztak a rajtrácson, így örömmel hallotta, hogy Montrealban újra szebbik nem képviselőivel találkozhat.
“Ennek nagyon örülök, Monacóban nem voltam túl boldog. Semmi különös, egyszerűen csak nem élvezem a csinos férfiak látványát. Vannak dolgok, amiken nem kell változtatni, úgy jók, ahogy vannak.”