A McLaren Lewis Hamilton 2012 végi távozása után kapkodott egy kicsit, előbb Sergio Perezt ültették Jenson Button mellé, majd a mexikóit egy év után ejtették is, hogy 2014-re a saját nevelésű tehetségüket, Kevin Magnussent küldjék versenybe.


A dán ifjoncnak is csak egy szezon jutott, Fernando Alonso érkezése miatt a kispadra kényszerült, a McLarennél pedig 2016-ra sincs helye. A wokingi cégvezér, Ron Dennis a múlt héten Dániában arról beszélt, hogy szeretne egy másik Forma-1-es csapatnál lehetőséget találni Magnussennek, ehhez pedig a hazai támogatók segítségét kérte.
“Úgy gondolom, hogy Kevinnek megvannak a képességei ahhoz, hogy akár jövőre az autónkba üljön. Ugyanakkor viszont szembe kell nézni a valósággal, ő is tudja ezt. Két világbajnokunk van, a legjobbak. Kevinnek bizonyítania kell, ez talán azzal jár, hogy egy másik csapatnál kell elhelyeznem egy tanulóévre.”
“Az év első négy hónapjában nagyon el volt anyátlanodva szegény, de mostanra magára talált. Megérti, hogy a későbbi előrelépésre kiváló felkészülést jelent, hogy most eljár a versenyekre, dolgozik a mérnökökkel, gyűjti a tapasztalatokat, és két korábbi világbajnokra figyelhet.”
Dennis ezután a dán cégeket, az országot buzdította arra, hogy támogassák meg Magnussen jövő évi esélyeit.


“Ha szeretnék, hogy minél előbb nyerjen, minél előbb bajnok lehessen, legyenek hazafiasak, vegyék észre, hogy itt a lehetőség arra, hogy új dán hőst teremtsenek, mi pedig pár hónap múlva megtesszük a szükséges lépéseket. Amikor a csapatok a fiatal tehetségek között válogatnak, sajnos nem csak a tehetség számít. Számít a cégek, az országok támogatása is. Kevin az önök segítsége nélkül is sikeres lesz egyszer, de sokkal nehezebb dolga lesz úgy, ha a riválisainak komoly támogatása is van.”
Magnussennek – és a GP2-ben remeklő másik McLaren-tehetségnek, Stoffel Vandoorne-nak – a McLaren a Manronál, vagy ha hinni lehet a spekulációknak, a 2016-ban érkező új csapatnál, a ART-nél találhatnak helyet.