Kimi Räikkönen tavaly jócskán elmaradt Fernando Alonsótól és idén Sebastian Vettel mellett is alulteljesít a kvalifikáción, annak ellenére, hogy 2015-ben a versenyen már megfelelő a tempója. Hiába azonban az erős versenytempó, ha hátulról kell előrébb kapaszkodni, ezért a Ferrari főnöke, Maurzio Arrivabene nemrég a kvalifikációs teljesítmény javítását adta neki házi feladatul.


“Világos, hogy valami nincs rendben az időmérővel nálam” – ismeri el a 2007-es bajnok. “Valahogy ki kellene hozni a maximumot az autóból, hogy egy kicsit előrébb kerüljek. Remélem, hogy az idény további részében javulni tudok, ami a versenyeket is megkönnyítheti majd. Vasárnaponként már megvan a tempóm, de a rossz rajthely nem segít.”
 
Räikkönen elsősorban a gumikezelésen akar javítani: “El kell érnem, hogy jobban működjenek a gumik. Szombatonként vannak hibák, de biztos vagyok benne, hogy mehet ez jobban is. Valahogy nem ment eddig jól az időmérő, remélhetőleg sikerül változtatni ezen.”
A finn 2012-es Forma-1-es visszatérése óta mindössze egy alkalommal indult az első rajtsorból, míg legutolsó pole-jáért egészen a 2008-as Francia Nagydíjig kell visszaásni.