Fernando Alonsónak nem alakult valami jól az elmúlt két versenyhétvégéje, a Spanyol Nagydíjról, a monacói időmérőről és futamról is műszaki hiba miatt esett ki, így pedig nehéz bármilyen eredményt hozni.


A most következő Kanadai Nagydíjtól elsősorban megbízhatóságot vár a kétszeres bajnok spanyol:
“Az én autómmal egymás után két futamon volt műszaki probléma, de természetesen keményen dolgozunk a meghibásodások felderítésén. A megbízhatóság a legfontosabb tényező, a teljesítmény javítása előtt tehát arra kell koncentrálnunk, hogy jól induljon a hétvége, a maximumot hozhassuk ki az edzésekből, és sikerüljön a pályához hangolni az autót” – mondta.
“A pálya maga elég trükkös – de épp ettől különleges -, és mindig jó versenyeket hoz. Nagyon más, mint Monaco, hiszen sokkal gyorsabb, viszont hasonlít is rá, mert sok technikás kanyar van, ezért a jó balanszra és leszorítóerőre kell koncentrálni. A megbízhatósági problémák ellenére az autót jónak éreztem, szóval a legfontosabb, hogy most problémamentes, sima hétvégénk legyen, hogy képesek legyünk kihozni a csomagból a maximumot.”


Bár Jenson Button Monacóban már az idény első pontjait ünnepelhette, a Honda pedig új fejlesztésű motort visz Kanadába, az angol óvatosan beszél a montreali kilátásokról:
“A Gilles Villeneuve pályán nagyon fontos a csúcssebesség, ezért nem szabad alábecsülni a ránk váró kihívást, ugyanakkor ott aztán bármi megtörténhet, és általában meg is történik, szóval nagyon rajta leszünk!”
“A pontszerzés nagyon pozitív fejlemény volt, bizonyítja, hogy nagy lépésekkel haladunk előre, ugyanakkor még jobban motivál minket, hogy addig hajtsunk, amíg az élre nem jutunk. Fernandóra eléggé rájárt a rúd az elmúlt versenyeken, szóval keményen kell dolgoznunk, hogy mindkét autóval a célig jussunk.”