Az Olasz Nagydíjnak otthont adó Monza jövője igen kétséges, ugyanis Bernie Ecclestone nem hajlandó engedni a 2016-on túli rendezésért kért összegből, a szervezők viszont nem tudnak és akarnak annyit adni.
Az F1 ura a múlt héten már azt is felvetette, hogy másokkal, más pályával szerződne a versenyre, logikus jelöltként pedig adódik a Ferrari által birtokolt, Forma-1-es futam tartására is alkalmas Mugello.


A pályán a múlt hétvégén a Moto GP versenyét tartották, amelyen ott volt a Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is, de ő egyértelműen kizárta a fenti lehetőséget:
“Monza jövője nem az én dolgom, én nem politizálok. De ami engem illet, számomra az Olasz Nagydíj helyszíne Monza, és az is kell, hogy maradjon. Maranellóban van egy kép (az alapító) Enzo Ferrariról a monzai pályán, szerintem ez mindent elmond.”
“Azt hiszem, az F1-ben és a Moto GP-ben is szükség lenne néhány helyszín védelmére. A Moto GP-ben Assen, Jerez, Mugello, míg az F1-ben Hockenheim, Spa, Silverstone és természetesen Monza ilyen.”