Bár a McLaren-Honda a Monacói Nagydíjon végre megszerezte első idei pontjait Jenson Button 8. helyének köszönhetően, a csapathoz idén csatlakozott Fernando Alonsónak egyelőre siralmas szériája van. A spanyol pilóta műszaki hiba miatt búcsúzott a Spanyol Nagydíjon, majd a monacói időmérőn és a futamon is.


A Manor-pilóták és Pastor Maldonado mellett egyedüliként pont nélkül álló kétszeres bajnok ennek ellenére sincs letörve:
“A fejlődésünk egyedülálló, azonban a megbízhatósági problémákat még kezelnünk kell. De inkább most legyenek bajok, mint jövőre, amikor remélhetőleg már a bajnoki címért küzdünk. Az nem sokat számít, hogy most csak nyolcadikok vagy kilencedikek vagyunk” – mondta Monacóban spanyol újságíróknak.
A kétszeres bajnok hangsúlyozta, hogy a McLaren-Hondának igen “agresszív” fejlesztési terve van, amely a motorra, az aerodinamikára, megbízhatóságra és a teljesítményre is kiterjed. 
“Ausztria és Magyarország nagyon fontos helyszín lesz számunkra, Kanada viszont nehéz lesz, a motorerő miatt ott nem várhatunk csodát” – figyelmeztetett.