A McLaren-Honda egyik szeme nevetett, a másik viszont sírt a Monacói Nagydíj után, hiszen míg Jenson Button a 8. helyen beérve megszerezte a csapat idei első pontjait, Fernando Alonso megint idő előtt búcsúzott.


“Úgy néz ki, ez van: a múltkori futamon, tegnap az időmérőn, és aztán most is én már itt nyilatkozgatok, amíg a többiek még odakint versenyeznek” – mondta a Sky Sportsnak a túlmelegedés miatt a 41. körben búcsúzott spanyol, aki azt sem értette, miért büntették a futam elején Nico Hülkenberggel történt ütközése miatt.
“Szerintem nem volt igazságos. Nem tudom, mi mást tehettem volna, ott voltam a belső íven, ő meg kívül, összeértünk, de ez Monacóban bármikor előfordulhat, ugyanis két autó nehezen fér el egy kanyarban. Furcsa volt, hogy megbüntettek. Furcsa ilyen önkényesen büntetést osztogatni, de ez van. Amúgy sem változtatott semmin, mert a 9. helyről mentem ki a bokszba és végül a 9. helyről estem ki.”
Alonso azt is elmondta, hogy a kiesés híján valószínűleg Button mögött, a 9. helyen is érhetett volna be. Egyébként kockás zászlóig aztán valóban eljutó angol sem ugrott ki a bőréből.
F1: A többiek versenyeznek, Alonso csak nyilatkozik 3


“Jó nap volt. Azért nem fogjuk agyondicsérni magunkat a 8. helyért, de kihoztuk a maximumot az autóból. Győznünk kellene, de azért ez is egy lépés a győzelem felé. A tempónk nem tűnt rossznak az élmezőnyhöz képest, szóval nagyjából elégedett vagyok, jó erőből ilyen magas helyen végezni. De ez a számunkra kedvező pályák egyike, nem tudom, mi lesz Kanadában, ahol a lassú kanyarok mellett hosszú egyenesek vannak” – magyarázta a 2009-es bajnok.