Idén első ízben zárt az élen szabadedzésen Sebastian Vettel a Ferrarival. Az olasz csapat egyértelműen nagyon sokat dolgozott a tapadáson, úgy tűnik, sikeresen.
A négyszeres bajnok idejét Nico Rosberg sem tudta megközelíteni az utolsó nekifutásra, a címvédő Lewis Hamiltonnak pedig több gondja is akadt a végén: a guminyomásra panaszkodott, a tetejébe pedig forgalomba került, amikor a végén javítani szeretett volna.


A Red Bull számára biztató, hogy Daniel Ricciardo a 4. helyig kapaszkodott, mögötte pedig a testvércsapat újonca, a Toro Rossó-s Carlos Sainz Jr. végzett. Danyiil Kvjat a 7. időt hozta.
Kimi Räikkönen az edzés felénél falhoz vágta a Ferrarit, amikor az első kanyart túl lendületesen véve megugrott a kerékvetőn. A bal hátsót verte oda a korláthoz, egyelőre nem tudni, hogy sérült-e a sebességváltó vagy kisebb javításokkal megúszzák.
Szintén hibázott a Toro Rossó-s Max Verstappen, ő célegyenes-ráfordítóba érkezett meg túl nagy lendülettel, megpördült és labontotta a hátsó szárny jobb oldallemezét. Mivel más baja nem történt az autónak, Pastor Maldonado barcelonai produkcióját ismételve körbe tudott menni.
Míg Fernando Alonso csak a 14. lett, a McLarennél reményt meríthetnek Jenson Button 8. helyéből, az angol befért volna a Q3-ba, ha a kvalifikációt rendezték volna délelőtt.
A valódi időmérő persze később, délután 14 órakor kezdődik Monte-Carlóban.
Monacói Nagydíj, 3. szabadedzés, 2015.05.23.